2 februari 2018
19:00

Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Startelva (4-3-3): Johan Lundholm (ny)- Jonathan S, Viktor T, Victor L, Jonathan T – Maksym, Jonas, Alex M – Ahmed, Henke, Mattias A

Avbytare var Oskar W som spelade andra halvan av första och första halvan av andra halvlek som vänsteranfallare för att sedan avsluta som vänstermittfältare, Paul som spelade vänsterback hela andra halvlek och Victor Igbinovia (ny) som spelade sista kvarten som anfallare.

Vi började matchen väldigt bra, hade bollen nästan konstant på deras planhalva eftersom vi fångade upp alla andrabollar, tryckte upp och höll ihop laget. Skapade också en del bra chanser. Vi tog också ledningen i den 15:e min när Maksym slog ett inlägg som Ahmed efter en lite tilltrasslad situation lyckades få in i mål via en konstig bollbana. I den 28:e min utökade sedan Oskar W, som bara varit inne ett par minuter, på vår ledning till 2-0.

Så långt såg allt väldigt stabilt ut men sedan Husie gjort två mål i tät följd i den 30:e och 33:e min var det som att allt vårt spel tvärt kom av sig. Det såg ut som det utbröt en viss förvirring över att detta kunde hända och många började plötsligt tappa sina positioner vilket säkert till dels också berodde på att vi såg deras mål som ett slags mellanspel och att vi snabbt skulle återta ledningen.

2-2 stod sig halvleken ut men Husie hade nu stärkta av sina mål ett mycket stort bollinnehav. Detta var sedan något som bestod matchen ut. De kunde ofta behålla bollen länge inom laget medan vi mest fick jaga den - en uppgift som försvårades av att alltför många bara ville framåt och hade släppt sina positioner. Vi fortsatte rent allmänt att spela förvirrat utan någon riktig struktur. Detta måste förstås förr eller senare resultera i baklängesmål och två sådana kom det också i andra halvlek det ena redan i den 50:e min och det andra som fastställde våra förlustsiffror till 4-2 kom i den 63:e. Det var först de allra sista minuterna som vårt spel alldeles för sent lossnade lite igen.

Efteråt kändes det först som ett rättvist resultat eftersom man på näthinnan hade en hel timmes klar spelmässig dominans från Husies sida men vid närmare eftertanke så hade vi nog väl så många klara målchanser som de och kom lättare till avslut så det kan kanske diskuteras ändå.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-4 Avslut på mål: 8-6 Avslut utanför: 7-4